d2be Business Coaching

Al enkele avonden zit ik met een kop thee en een dekentje op de bank. Niet TV te kijken, maar lekker met mijn neus in een boek. Think & Grow Rich, van Napoleon Hill. Een boek dat al jaren geleden is geschreven, maar toch bizar aansluit op het nu. Het gaat over het geheim, hoe rijkdom tot je komt. Ik heb het nog niet uit, maar het geheim is me toch al redelijk duidelijk.

Moneymindset

Dagelijks help ik vrouwelijke onderneemsters met geven van inzicht in hun geldzaken. Zodat ze weten welke prijzen ze moeten vragen, weten hoe ze moeten reserveren en winst kunnen maken Ze gaan aan het “stuur” van hun onderneming staan. Een onderwerp wat dan op tafel komt, is geld. Want hoe kom je aan meer geld? Vaak is er de angst dat je niet genoeg zal verdienen. Het gaat dan over je gedachten over geld. Je moneymindset. Gedachten en overtuigingen die je van huis uit hebt meegekregen of vanuit je omgeving worden ingegeven. Geloof jij bijvoorbeeld dat je alleen veel verdient als je er heel hard voor werkt? Of dat je niet te hoog mag inzetten met je prijs, omdat je het (nog) niet waard bent? Deze gedachten zullen er daadwerkelijk voor zorgen dat je minder makkelijk geld verdient. Anders zal dit zijn wanneer je gelooft dat je genoeg mag en kan verdienen. Je bent het waard. Je dienst heeft écht waarde voor jouw klanten. Deze positieve gedachte over geld zorgt voor aantrekkingskracht. Hier gaat het ook over in het boek.

Zonder de juiste spreuk geen magie

Naast de juiste moneymindset gaat het boek over doorzettingsvermogen, positief denken, innovatief en flexibel zijn. Geld en deze eigenschappen zijn, naar mijn idee, de juiste combi voor een goed draaiende onderneming. Het gaat om het totaal plaatje. Ik geloof dat geld een van de dingen is die zorgt voor de magie in je onderneming. Maar met een toverstok zonder de juiste spreuk gebeurt er weinig (of gaat het helemaal mis). Zo ook in je onderneming. Heb je geld maar niet de juiste eigenschappen, dan volgt er geen magie. Blijf dus niet (vol zelfmedelij) liggen na een tegenslag. Reflecteer, stel je plannen bij daar waar nodig en bedenk nieuwe diensten die beter bij de vraag van je klanten passen. Simsalabim: ”laat het geld rollen, en wel mijn kant op” 😊

Kan jij wel wat magie gebruiken? Meld je dan aan voor de besloten Facebookgroep Onderneemsters & geld Hier kan je “praten” met andere vrouwelijke ondernemers over geld, ondernemen en de juiste mindset. Met regelmaat deel ik tips in deze groep.

[shareaholic app=”share_buttons” id=”27766062″]