d2be Business Coaching

In mijn werk kom ik veel onderneemsters tegen die eigenlijk geen grip hebben op hun cijfers. Sommigen geven ook schoorvoetend toe er een rommeltje van te maken. Anderen geven als argument dat de boekhouder het verzorgt.

Op mijn vraag waarom dit zo is. Krijg ik als antwoord, dat cijfers maar ingewikkeld zijn. Het is saai en het kost tijd. Wat ik ook erg vaak hoor is; “mijn man regelt alles”. (jeuk!)

Financiële zelfstandigheid en vrouwen

Weet jij waar de “d” in mijn bedrijfsnaam (d2be) voor staat? Deze staat voor “dare”. Dus Dare to be. Op zijn Nederlands; durf te zijn!

Maar het zou ook zomaar voor drammerig kunnen staan (een van mijn valkuilen 😊)  Ik ben redelijk doortastend en als ik het beste voor heb met mensen, me zorgen over hen maak, dan kan ik redelijk drammen. Tja. Ik maak me zorgen om vrouwen en onderneemsters. We moeten meer financieel zelfstandig zijn. Onze oma’s hebben toch niet voor niets hier zo hard hiervoor gevochten?

Sta je mannetje

Je kan leunen op je partner, maar waarom zou je dat willen? Je wilde onderneemster worden, zelfstandig zijn. Is het dan prettig dat je geremd wordt door je partner, die over je schouder meekijkt of zelfs beslissingen voor je neemt? Of wil je zelfverzekerd zijn van wat je doet. Je mannetje (euh vrouwtje) kunnen staan bij het gesprek met de boekhouder, zelf investeringen kunnen doen zonder overleg met je partner (Je weet immers precies wat je doet).

Hoe zeker zou je je dan voelen? Een booming business, iets wat helemaal van jou is en waar je trots op kan zijn. Ga je er dan ook vol voor! Durf stappen te zetten en durf jezelf te zijn. Dare 2 be!

Zo, toch nog even drammen 😊. Hoe zien jouw financiën eruit en wat voor actie ga jij ondernemen?