d2be Business Coaching

Met Lisanne Kwak zat ik een tijdje geleden lekker in het zonnetje. Lisanne is eigenaar van Lisanne’s Lashes & more. Ik heb Lisanne de afgelopen periode wat vaker ontmoet en heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen en lef. Een voorbeeld voor veel ondernemers. Dus moest ik ook haar interviewen. Het wordt al snel gezellig en dat kan bijna niet anders, want Lisanne is een erg fijn en open persoon.

Wanneer ben je gestart met ondernemen?

Wat ooit startte als een hobby is inmiddels een serieus bedrijf geworden. In oktober 2017 schreef ik me in bij de KvK, hoewel ik daarvoor al vanuit huis een salon had, maar meer als hobby. Ik werkte daarnaast nog als lerares op een basisschool. Op een gegeven moment voelde ik dat mijn hart steeds meer uitging naar mijn eigen bedrijf en ben ik in 2019 dan ook volledig gegaan voor mijn bedrijf en gestopt met mijn baan als lerares. Tot vandaag mis ik dit werk niet. Wel de kinderen, hun onbevangenheid is heerlijk.

Waar loop je tegenaan in het ondernemen?

Het netwerken. Haha, eigenlijk heb ik hiervoor een soort van allergie. Ik heb het idee dat ik dan veel over mijn bedrijf moeten praten, dat voelt niet goed. Als een soort van opscheppen. Maar ik ben me ervan bewust dat ik hierover heen moet stappen. Zeker ook omdat ik meer klanten wil, dan moet je toch zichtbaar zijn. Ook als klanten je online vinden. Ze heeft al enigszins ervaren dat er ook offline leuke klanten op je pad komen.

Wat ik wel lastig vind, is het vragen van een goede prijs. Er zijn veel “concurrenten” die een te lage prijs vragen. Dit maakt het erg lastig voor ondernemers die wel serieus bezig zijn. Je vraagt je af hoe zij rond kunnen komen. Het is daardoor dan soms lastig om zelf een goede prijs te vragen, ook al lever je goede kwaliteit. Om dit te kunnen compenseren, hoop ik binnenkort ook andere diensten te kunnen aanbieden.

Waar zie je jezelf over een aantal jaar?

Mijn wens is om te groeien met alles. Zelf ben ik de afgelopen periode erg gegroeid en nu wil ik dat  ook met mijn bedrijf. Op dit moment ben ik ook bezig om een eigen locatie te gaan huren. Voor mij voelt dat als meer serieus ondernemen. Mij bekruipt het gevoel, dat mensen me niet voor serieus aanzien, wanneer ik een “salonnetje” aan huis heb. Alsof je het dan doet als hobby. Ik wil toch echt groeien en iets serieus neerzetten, met eventueel personeel in de toekomst.

Vraag je ook hulp bij het ondernemen?

Tot nu toe niet. Mijn vader is accountant en met behulp van zijn kennis heb ik een plan opgezet. Hierdoor weet ik wat ik minimaal aan omzet moet draaien. Voor mijzelf heb ik dan ook wel targets gesteld. Dit is ook nodig, zeker ook wanneer ik straks huur moet gaan betalen. Ik weet duidelijk wat ik wil en doe er liever wat langer over om te komen waar ik wil, dan mijn droom opzij te zetten.

Mijn financiën heb ik dan ook goed in beeld. Verder heb ik wel veel trainingen gevolgd en in geïnvesteerd.

Daarnaast werk ik met een online boekingssysteem, Salonized, hier kan ik alles goed in bijhouden, zoals betalingen, afspraken, maar ook de omzet en dus mijn targets. Mijn administratie doe ik elke maandag en daarnaast 1x per maand wat meer uitgebreid. Zo hoe ik goed overzicht.

Verder koop ik ook zo slim mogelijk in. Zoals op beurzen dan is het vaak voordeliger en dan doe ik  lekker aan “hamsteren”. Scheelt toch weer.

Heb je nog een tip voor andere ondernemers?

Ja. Hou jezelf niet klein! Ik zie helaas veel vrouwelijke ondernemers die zichzelf niet serieus nemen, zo zonde. Je hebt een bedrijf, wees er trots op. Het is ook belangrijk om zelfstandig te zijn en je eigen leven te hebben. Zelf ben Ik trots op mijn bedrijf en wat ik neerzet. Vaak vragen mensen wat ik er nog naast doe. Zo stom. Alsof het een hobby is! Inmiddels heb ik er lak aan. Ik heb verdorie gewoon zelf dit bedrijf op gezet, verdien er mijn inkomen mee en ben er ook echt trots op.

Toen wij het interview hielden was Lisanne bezig met een eigen pand. Daar is ze deze week naar toe verhuist. Super leuk!. Je kunt haar vanaf nu vinden op de Voorstraat 3 in Woerden. Meer weten over Lisanne en haar salon? Neem eens een kijkje op haar site.