d2be Business Coaching

Alweer een tijdje geleden, ontmoette ik Judith van Nimwegen via Facebook. Toen was ze net gestart met haar onderneming, Opjebest. We bleven elkaar volgen en inmiddels zet ze me al een half jaar goed aan het werk. Judith is gewichtsconsulente/coach. Daarnaast geeft ze ook Personal Training en Bootcamps. Ze heeft alles in huis om jou op je best te laten voelen. Dat is dan ook het allerliefste wat zij doet. Jij op je best, nu en in de toekomst, is haar doel.

Hoe is het begonnen?

In 2017 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als gewichtscoach. Daarnaast werkte ik in loondienstverband bij Curves. Voor mij betekende een eigen bedrijf meer vrijheid. Zo kon ik mijn eigen uren indelen en meer verdienen. Naast gewicht coaching ben ik ook Personal Training en Bootcamps gaan geven. Op een gegeven moment stopte Curves en ben ik vol voor mijn eigen bedrijf gegaan en had een vaste opdrachtgever in Fitstudio.

Nog altijd zeg ik dat ik geen ondernemer ben. Omdat ik mijzelf niet zakelijk genoeg vindt. En ook niet altijd even goed met stress om kan gaan. Maar ik ben wel ondernemend. Ik ben creatief, energiek, vind veel leuk en heb lef en durf. Dus tja, misschien ben ik toch wel een ondernemer.

Investeer je?

Met Opjebest coach ik mensen naar een meer gezonde levensstijl. Waarin ze zich kunnen vinden en op lange termijn veel plezier aan hebben. Zowel in voeding en beweging. Er is veel gebeurt op het gebied van voeding. Waar 10 jaar geleden werd gezegd, wees gezond en eet een appel, is er enorm veel veranderd in de manier van eten. Veel mensen zijn zoekende door alle wisselende verhalen en adviezen.

Als ondernemer blijf ik dan ook echt in mijzelf investeren. Zelfontwikkeling is hard nodig, voor de groei in je bedrijf maar ook om mee te kunnen gaan in de behoeften van je klanten. Je moet de juiste knowhow in huis hebben. Op dit moment ontwikkel ik me ook op het gebied van vitaliteit coaching. Investeren in kennis is nodig.

Waar sta je nu?

Op een plek waarvan ik niet had gedacht ooit te staan. In 2 jaar tijd heb ik meer opgebouwd dan dat ik had durven dromen. Naast gewichtscoaching ben ik ook Personal Training en Bootcamps gaan geven. Een combi die ik van te voren niet had bedacht, maar erg goed uitpakt. Ik heb meer in mijn mars dan ik soms denk. Opjebest heeft ook met mij persoonlijk veel gedaan. Ik ben een blijer mens en trots op mijzelf. Ik heb mezelf overtroffen. Het buiten zijn, bootcamps, met klanten werken die afvallen en gelukkig je praktijk verlaten. Dat alles maakt me super blij.

Als je terugkijkt?

Heb ik heel af en toe spijt. Er komt gewoon ook veel op je af als ondernemer. Je komt elke keer opnieuw voor keuzes te staan. Elke keer weer een stapje buiten je comfortzone. Meestal los ik dit op met humor, maar ik vraag ook hulp. Ik ben niet bang om toe te geven dat je hulp of begeleiding nodig hebt. Maar al met als is het terugkijkend, een grote opluchting en overwinning.

Wat zou ik anders hebben gedaan? “Waarschijnlijk alles”; zegt ze hard lachend. Nee, ik denk dat ik beter zou plannen. Uit enthousiasme duik ik ergens gewoon in. Er komen dingen op je af waar je geen rekening mee gehouden hebt. Dat had ik beter willen voorzien. Maar was dat mogelijk? Er kwamen al snel veel klanten op mijn pad.

Nog een tip?

Tip voor andere ondernemers. Gewoon niet beginnen…haha. Nee, serieus. Sta open voor hulp en zoek begeleiding. Je hoeft niet alles alleen te doen (ook mijn slogan) en bewaak vooral jezelf.

*Onder de lezers van dit blog, verloot Judith 2x een gratis les. Voor zowel een Personal Training van 30 minuten als een gratis Dieetadvies van 30 min. Wil je hier kans op maken? Gebruik dan onder de post van dit blog op Facebook en Instragram de hashtag”#Opjebest” en geef aan, op welke van de 2 je kans wil maken. (actie is geldig t/m 27 november 2019)