d2be Business Coaching

Yes! Je gaat starten, je eigen bedrijf. Wat een stap, je voelt je energiek en onrustig tegelijk. Super spannend maar ook eindelijk de vrijheid in je werk en doen wat je leuk vindt. Je hebt een idee bedacht, een mooie manier van dienstverlening, geweldig! Je verteld het enthousiast aan iedereen. Dan komen de vragen van de mensen die je (op dat moment) heel irritant vindt. Lastige vragen als; en wie is dan die klant die deze mooie dienst wil afnamen? Zitten zij wel op jou te wachten? En hoe ga jij je onderscheiden?

Waar ga je die klanten dan vinden en hoe weet je dat deze mensen er echt zijn? Mega irritante vragen. Toch? Of niet?

Waarom is het irritant?

Ik weet het, dit is inderdaad niet wat je wil horen. Bij mij zakte het enthousiasme me in mijn schoenen als ik weer zo’n irritant persoon sprak. Maar ja, schoorvoetend moest ik aan mezelf toegeven dat de  vragen wel terecht waren.

De reden dat deze vragen irritant waren, was met name toch ook omdat ik het antwoord gewoonweg niet goed genoeg wist. Ik kon het niet goed formuleren. Eigenlijk vond ik mezelf gewoon een domme doos. Aan de slag dus, want ik wilde toch echt de volgende keer beter kunnen reageren. Want als je het antwoord wel weet, dan wordt het al snel minder vervelend toch? Ook ging ik met nog meer van die stomme mensen praten. Ook met mensen die zelf ook ondernemer waren. Dit maakte al snel dat ik er achter kwam waarom ik nu echt voor mezelf wilde beginnen en ook voor wie ik het verschil wilde maken. Mijn waarom en mijn ideale klant kwamen steeds beter in beeld.

Weet jouw waarom!

Als jij op het punt staat om te starten met je onderneming is het goed om te weten waarom jij dit nou wil. Zodra jij jouw waarom goed in beeld hebt kan je goed je verhaal doen en worden de vragen minder lastig. Omdat je gewoonweg onderzoek hebt gedaan en weet waar je voor staat. Tegelijkertijd kan je verder met de volgende stap; het vinden van jouw ideale klant.

Dus zoek die irritante personen op. Zij zullen jou verder helpen.

Ken je (nog) iemand waarvoor deze tip handig is? Deel mijn blog dan met haar 😊