d2be Business Coaching

Enige tijd geleden samen met een leuke dame aan de keukentafel gezeten. Zij en haar man staan nog volop in het leven, zijn erg ondernemend en hebben het financieel goed op orde. Samen hebben ze een heerlijk huis. Ze hebben een klein pensioen en haar man heeft daarnaast nog steeds zijn eigen onderneming. Zijn werk is echt zijn hobby, wie wil dat nou niet?

Bij haar waren er echter wel vragen als; wat als mijn man uiteindelijk toch minder zou willen gaan werken? Is er dan nog geld voor de leuke dingen, zodat we samen kunnen genieten? Daarvoor is toch immers het welverdiende (kleine) pensioen? En wat als mijn man onverhoopt eerder komt te overlijden? Kan ik dan nog hier blijven wonen?  

Tijd dus voor d2be om eens mee te kijken. Samen hebben wij hun financiën doorgelopen. Over administratie en budget kon ik haar niets meer leren. Top! Een vrouw die goed op de hoogte is op financieel gebied. Het bleek dat zij flink hadden afgelost op hun hypotheek. Echter de maandlast was nog steeds hoog, door de rente. 

Hier kon d2be toch nog haar toegevoegde waarde laten zien. De waarde van hun woning was inmiddels ook gestegen en zij hadden op die manier een mooie overwaarde gecreëerd.  Gelet op de prettige bijkomstigheid van de nu lage rente, was het oversluiten van de hypotheek een goede optie. De maandlast kon hierdoor fors omlaag. Hen heb ik met dit nieuws vervolgens doorgestuurd naar een hypotheekadviseur en hij heeft hen vervolgens verder begeleid in de afsluiting van de nieuwe hypotheek. Afgelopen week zijn zij naar de notaris geweest en is het afgerond. 

Rust! Een nieuw vooruitzicht met minder zorgen om het woongenot. De dame in kwestie heeft nog een leuke hobby opgepakt, haar man is immers toch nog wel even druk. En als hij zich toch van zijn werk kan vrij maken, kunnen ze lekker samen op pad en de leuke dingen doen die bij het pensioen horen. Heerlijk om deze mensen hierin te hebben kunnen bijstaan.  

Dit is slechts een van de vele situaties waarin d2be kan helpen. Mocht je zelf ook met een vraag zitten en wil je weten of d2be je hiermee kan helpen, neem dan contact op.