d2be Business Coaching

Een typische “omdenken” tekst en erg toepasselijk op de onderneemster waar ik pas geleden door ben benaderd.

Al eerder had ik haar ontmoet en geholpen. Toen was zij net alleen komen te staan. Natuurlijk was ik dan ook blij verrast toen zij mij opnieuw benaderde. Ze vertelde mij, dat er de afgelopen periode best wat was veranderd in haar leven. En één van deze veranderingen was, dat ze haar baan had opgezegd. Met enkel haar enorme bak aan ervaring en mooie visie op het leven, is zij voor zichzelf begonnen. Super stoer!. Zij is een vrouw die kansen durft te pakken en dus duidelijk niet angstig om te “vallen”.

Nu is er ineens het moment, dat ze haar eigen inkomen moet genereren en een huishouden met kinderen moet zien te runnen. Dit is spannend en geeft enige onzekerheid. Er wordt immers niet meer elke maand een vast salaris op haar rekening gestort en in de start maakt je toch met name alleen kosten. Het spaarpotje raakt dan wat leeg.

Haar onderneming begint inmiddels te lopen en er is het volste vertrouwen dat er veel opdrachten gaan komen. Ze wilde weten of ze goed op weg was met het opzetten van haar administratie. Hierbij had zij vragen, zoals; Waar kan ik eventueel op bezuinigen? Hoe weet ik of ik voldoende inkomen genereer ten opzichte van mijn lasten? Hoe krijg ik dit alles inzichtelijk? Hoe kan ik eenvoudig de administratie bijhouden? Waar moet ik rekening mee houden?

Samen hebben we gekeken naar haar inkomsten en uitgaven, zowel privé als zakelijk. Ze was zeker goed op weg, maar heb haar toch enkele tips en handigheidjes mee kunnen geven. Ze heeft nu meer overzicht en kan eenvoudiger administreren. Zo kan ze verder met waar ze nog beter in is, het ondernemen.

Wellicht zal ze nog een keer “vallen”, maar blijven liggen doet deze onderneemster zeker niet! Dit waren ook voor mij een paar leerzame uurtjes en ik vond het erg leuk om haar weer te hebben kunnen bijstaan.