Waarom je partner zich als CEO van jouw bedrijf gedraagt
03 augustus 2020 

Waarom je partner zich als CEO van jouw bedrijf gedraagt

Voor de zekerheid heb je nog eens de KvK inschrijving gecheckt, maar ja jij staat toch echt zelf ingeschreven als eigenaar. Huh, hoe kan het dan toch dat je partner zicht als CEO gedraagt? Wannneer is dit veranderd?

Er is toch niets mis met af en toe advies?

Een van de redenen dat je bent gaan ondernemen, was waarschijnlijk dat je wilde doen waar je goed in bent en op jouw manier. Geen baas meer waar je verantwoording aan af moet leggen. Dat je partner je af en toe advies geeft is niet erg, zeker niet wanneer je er zelf om vraagt. Hij (of zij) kent jou immers goed en je neemt je partner graag mee in wat jij doet. Maar wanneer je partner steeds meer ongevraagd advies geeft en stuurt op wat jij wel en niet moet doen in je bedrijf, dan wordt het tijd om achter je oren te krabben.

Je partner heeft het beste met jou voor

Wanneer ontstond het moment dat je partner ineens je 'baas' werd? Laten we er in ieder geval van uitgaan dat je partner altijd het beste met jou voor heeft, je graag steunt en daarom advies geeft. Maar wanneer dit steeds meer wordt en je het gevoel hebt dat hij (of zij) de beslissingen lijkt te nemen, dan gaat er toch iets niet goed. Nu heb je natuurlijk altijd van die mensen die zich overal mee bemoeien, maar toch is het goed om eens bij jezelf ten rade te gaan. Wanneer en waardoor is het ontstaan? Kan het zijn dat je best vaak om advies vraagt en/of bevestiging zoekt? Er (nog) niet voldoende inkomen uit je bedrijf komt, waardoor je partner zich zorgen gaat maken? Je niet zeker genoeg in je schoenen staat of dat je niet zijn/haar vragen kunt beantwoorden?

Ken je bedrijf als geen ander

Zorg ervoor dat je zelf de CEO van je bedrijf bent. Weet wat er gebeurt in je bedrijf en zorg voor overzicht. Weet wat je verdiend, wat je doel is en zorg voor een plan om dit te bereiken. Zolang jij weet wat er gebeurt in je bedrijf en de controle hebt, zal het lastiger worden voor jouw partner om deze plek te claimen. Je zult namelijk steviger in je schoenen staan, weet zijn (of haar) vragen te beantwoorden en hebt geen hulp nodig om (financiele) beslissingen te nemen. Je kent de risico's. Misschien wil je dan alsnog advies, maar je hebt zelf al de risico's in beeld en misschien zelfs al je beslissing gemaakt ;-)

Reactie plaatsen