d2be Business Coaching

In Huizen loop ik, beetje verscholen, een bungalow binnen waarin de salon is 100% Beauty, van Cindia van der Kroft. Gelijk overvalt mij een welness gevoel. Een mooie ingerichte en lichte ruimte die sereniteit uitstraalt. Het is makkelijk te begrijpen dat mensen hier ontspannen. Ik mag plaatsnemen in het zithoekje en krijg een overheerlijke ice coffee. Wel nodig, want het is lekker warm vandaag. Helaas kom ik er niet voor een behandeling, want ook met Cindia ga ik praten over haar ondernemerschap.

 

Wanneer ben je gestart met ondernemen?

Dat was in 1994. Samen met een compagnon heb ik een salon overgenomen en dit uitgebouwd naar een praktijk met gezichts-en lichaamsbehandelingen. Ons team bestond uit 5 personeelsleden. Na 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben en veel geleerd te hebben besloten we samen hiermee te stoppen.

Er lag een nieuwe wereld open, zowel voor mij en mijn man. Een periode om te bedenken wat we nu wilden. We wilden weg uit Amsterdam, zelfs wel naar het buitenland. Na een tijdje besloten we toch in Nederland te blijven. Ook wilde ik weer een salon, nog meer vanuit mijn zienswijze en zonder personeel. We wilden wonen buiten de stad en graag iets met een tuin, kent het wel. Weg uit de drukte. Uiteindelijk kwamen wij te wonen in Huizen en vond ik een salon in Laren.  Hier heb ik 8 jaar mijn salon gehad. Doordat de ruimte niet praktisch meer was, moest ik op zoek naar iets anders. Dat is nu deze salon geworden in Huizen. Inmiddels zit ik hier alweer sinds september 2017

Wat is jouw zienswijze?

Mijn salon is er met name voor de vrouw van rond de 30-65 jaar. Waarbij de huid wat rijper is. Ik werk op een natuurlijke wijze met een holistische aanpak. Schoonheid komt met name van binnenuit. Daarom heeft het nut om ook aan de binnenkant aandacht te besteden en daarom ga ik dan ook voor de totaal aanpak. De behandelingen en producten zetten je huid aan het werk aan de buitenkant. Daarnaast werk ik met voedingssupplementen die zorgen voor de opbouw en versteviging van de huid van binnenuit. Daarnaast is het goed om op je voeding (orthomoleculaire voeding), te letten en gezond te leven. Deze zienswijze pas ik ook op mijzelf toe, het is onderdeel van mijn leven. Dat voelen klanten ook.

Je gebruikt verschillende technieken, zijn deze dan natuurlijk?

In mijn werk gebruik ik o.a. koud laser therapie, een dermapen, mesoperatie, bindweefselmassage,  skinboosting. Dit zijn allen technieken die de huid zelf aan het werk zetten. Het effect is zichtbaar. Bij klanten doe ik een uitgebreide analyse, waarbij ik een behandelplan maak. De technieken zet ik in, als de klant ook daadwerkelijk deze aankan. De binnenkant moet ook echt gezond zijn. Anders is er het advies hiermee aan de slag te gaan.

Heb je veel geïnvesteerd?

Met name in opleidingen. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet. Soms vraag ik me af of ik wel alles moet volgen. Maar het is zo verweven met mijzelf. Binnenkort start ik met een nieuwe opleiding tot Sensi therapeut, waarbij ik me nog meer richt op de klant in haar kracht zetten met o.a. voeding, stressbegeleiding en bewustwording. Dus de binnenkant van de mens. Ik wil het best mogelijke resultaat voor mijn klanten. Daar investeer ik dus graag in. Ook is het echt een investering in mijzelf.

Wat vindt je leuk aan ondernemen en wat had je misschien anders gedaan?

De afwisseling, het persoonlijke contact en de vrijheid maken ondernemen erg leuk. Hierdoor kan ik ook trainingen doen, omdat ik mijn tijd zelf kan indelen. Wat ik anders zou doen? Hm, eigenlijk niets. Ik ben best happy en tevreden  met hoe alles loopt en is gelopen.

Heb je nog een tip voor andere ondernemers?

Haha ik? Nou, doe iets waar je passie ligt. Ik doe alles bijvoorbeeld vanuit mijn eigen visie en mijn eigen lifestyle. En ben dus wie ik ben. Dat neem ik mee in mijn werk. Dat maakt het erg leuk en het is ook makkelijk om je visie over te brengen. Het komt altijd tot erg leuke gesprekken. Dus wees authentiek!